Головна » 2017 » Грудень » 7 » «Ярмарок бізнес-проектів»
15:10
«Ярмарок бізнес-проектів»

«Ярмарок бізнес-проектів»

    Щороку сотні тисяч людей у країнах з ринковою економікою відкривають власний бізнес. Успіху в підприємницькій діяльності досягають не всі, це відбувається в основному через невміння підприємців планувати свій бізнес. І навпаки, якщо комусь  вдалося з нуля  організувати свою справу, то саме завдяки правильному підходу до аналізу ринку і плануванню своїх дій на ньому . Багатьох невдач у підприємницькій діяльності можна було б уникнути, якби підприємці були до неї краще підготовлені . І одним із головних елементів такої підготовки саме і є бізнес- планування.

   Вмінню планувати свою діяльність навчають ряд вузів Одеської області. Традицією вже стало проведення науково-практичної студентської конференції ВНЗ  І-ІІ рівня акредитації Одеської області на тему : « Ярмарок бізнес –проектів» на базі Одеського технічного коледжу ОНАХТ.

      23 листопада 2017 року студенти різних вузів та спеціальностей представляли свої бізнес-проекти на розгляд конкурсній комісії .

   Тематика IV науково-практичної студентської конференції присвячена проблемі обґрунтуванню  доцільності бізнес-ідей та створенню реальних бізнес-проектів з метою формування професійної компетентності майбутнього фахівця. Бізнес-проекти були різними: виробництво фрез; готель на колесах; переробка шин у піролізне паливо; електромобілі; перепелина ферма; вирощування часнику; коворкінг центр та інші. ВСП Ананьївський аграрно-економічний коледж УНУС в номінації : « Практична цінність проекту» представляла студентка 33 групи спеціальності «Комерційна діяльність» Дарієнко Ірина з бізнес-проектом на тему: « Бізнес-проект по вирощуванню озимого часнику на площі 1 га». В розробці та презентації бізнес-проекту студентці допомагали викладачі : Рирмак Г. І. та Молошник Н. В.. Конкурсній комісії Ірина представила презентацію свого проекту, переконуючи їх в тому, що цей проект дуже вигідний в плані вирощування і реалізації. Його посадка і догляд не вимагають особливих зусиль і часу, на томість високий урожай гарантований.

      Бізнес на вирощуванні часнику вигідний з наступних причин: організувати власну «плантацію» можна навіть вдома;  продажі стабільні, оскільки часник користується попитом і взимку, і влітку; конкуренція не висока , оскільки мало хто в Україні займається розведенням часнику на продаж; практично повна відсутність вкладень у бізнес, якщо в наявності є власна земельна ділянка;  догляд за рослинами не складний.

    Особливості бізнесу полягають в тому, що прибуток буде прямо залежати  від кліматичних особливостей в поточному сезоні. Якщо часник вродить, прибутки будуть високі. В середньому з одного гектара при правильному догляді можна зібрати до 6 тон здорової культури. Середня оптова ціна на часник- 120 гривень .

       Як результат, кожен із учасників студентської конференції, різних конкурсних номінаціях посіли певні місця. Ірина нагороджена грамотою за кращу доповідь та дипломом ІІ ступеня за перемогу  в обласному конкурсі «Ярмарок бізнес-проектів» у номінації «Підприємницький проект».

Рирмак Г. І.- викладач економічних дисциплін  коледжу

 

Переглядів: 266 | Додав: vishtaknastya2001 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar