Головна » 2016 » Червень » 22 » Подорож до Софіївки
12:24
Подорож до Софіївки

Софіївка — так названий парк на честь улюбленої дружини графа Потоцького, за задумом якого і був створений між 1796 і 1802 роками цей унікальний зразок паркового і ландшафтного мистецтва.
Але не ради розмаху і престижу старався граф Потоцький, а для того, щоб догодити своїй дружині. Можливо, грецьке походження Софії Вітт-Потоцької — причина того, що парк повний античними мотивами. Тут є статуя Евріпіда, бюсти Гомера і Арістотеля, гроти Венери і Аполлона, статуї Паріса, Орфея і Амура. У парку відтворено джерело Гиппокрени, що з'явилося, згідно легенди, від удару копита крилатого коня Пегаса на горі муз Гелікон в Беотії.
Цю мальовничу місцевість називають казковою країною - настільки тут все незвичайне, поетичне і прекрасне. Тут ви знайдете чудовий парк, де зібрана багата колекція рослин з усього світу, каскади озер і водоспадів. Ви будете зачаровані дивовижними пейзажами, численними фонтанами, штучними гротами та вишуканими скульптурами античних богів і богинь.
Дендропарк "Софіївка" знаходиться в затишному містечку Умань, це один з найкрасивіших парків Європи, закладений провідними архітекторами Західної Європи для багатого польського магната графа Потоцького і його дружини Софії. Пізніше парк був перебудований за бажанням нових власників - російської царської родини.
Парк широко відомий як в Україні, так і за її межами - це одне з найвидатніших творінь світового садово-паркового мистецтва. У світі існує всього декілька парків, таких як Уманський парк "Софіївка". Софіївський державний дендрологічний заповідник займає площу понад 150 гектарів.
18 червня 2016 року студенти ВСП Ананьївський аграрно-економічний коледж Уманського національного університету садівництва відвідали чарівне місто Умань, де милувалися неймовірними і захоплюючими пейзажами Софіївського парку.
На екскурсії ми мали змогу побачити Англійський парк, де зібрана багата колекція рослин з усього світу, каскади озер і водоспадів. Всі були зачаровані дивовижними пейзажами, численними фонтанами, штучними гротами й вишуканими скульптурами античних богів і богинь. Вразили Партерний амфітеатр, Площа зборів, масив Дубина, Єлисейські поля, обеліск "Орел", "Амстердамський шлюз", "Павільйон Флори", "Китайська альтанка", "Фазанник", "Ахеронтійське озеро", "Рожевий павільйон", "Грот Аполлона" і підземна річка "Ахеронт" - саме по ній наша група проплила на човні під землею 200 м.
Тут буквально на кожному кроці щось цікаве. Варто тільки придивитися, і кожен обов'язково відкриє для себе щось нове.
Окрім гарного відпочинку студенти отримали масу нових знань і загадкових легенд від екскурсовода, яка тільки встигала відповідати на запитання. Студенти фотографувалися і загадували бажання, кидаючи копійки до фонтану.

Дивлячись на водоспади і скелі, важко повірити, що це Черкаська область і ця краса й велич створені людськими руками. Гарна "Софіївка" будь-якої пори року: і у весняне цвітіння, і в жарку літню спеку, і в золоту осінь, і в зимову безмовність. Тож, в це місце захочеться повернутися ще не раз!

Переглядів: 568 | Додав: AleksDoctor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar